úterý, září 04, 2012

Pulse News: dostaňte zprávy pod kontrolu

V této době se děje toho tolik, že je opravdu oříšek to všechno pochytit. Abyste měli všechny zprávy přehledně pohromadě, vznikly RSS čtečky. Dneska se podíváme na jednu z těch nevšedních.

Aplikaci Pulse News stáhnete na App Storu zadarmo ve variantě buď pro iPad nebo pro iPhone. Nepřekvapí, že celá aplikace je v angličtině, ale vývojaři si vyhráli na grafice a ovládání, díky tomu čtečka vypadá moderně a dobře se ovládá. Moderní jsou i funkce, kromě zřejmě nutné integrace sociálních sítí nabídne čtečka funkci “.me”, díky které si můžete zajímavé články přečíst na jiném zařízení s Pulse News (nebo na webu) nebo nahrát si články třeba na Evernote. Musíte mít ale pochopitelně účet (nebo využít služby Facebooku).

Pulse News po zapnutí

Kliknutím na “Catalog” si zobrazíte jednotlivé kategorie, které svým vzhledem připomínají Cover Flow. V těchto kategoriích pak naleznete známá světová média (kanály)(česká média tak tedy nehledejte). Ty si přidáte jednoduše kliknutím na plus vedle, ale u těch, která mají přídomek “PREMIUM” si budete muset něco málo zaplatit. Některé kategorie mají kanály ještě v jednotlivých složkách. Zajímavou kategorií je “Local” (místní), která by měla podle polohy zjistit místní zdroje – tam se mi však objevily pouhé dva zdroje (k tomu ještě neznámé). Kromě toho však vývojáři mysleli i na “klasiku” zvanou Google Reader, o české zdroje tak nebude nouze.


Doporučené kanály
Karta "What's New" s možností přihlásit se na Google Reader
Když se přihlásíte do Google Readeru, kanály si přidáváte stejně (tedy plusem vedle). Pomocí ozubeného kolečka nalevo nahoře, si můžete přidávat, odebírat a přeskládávat na stranu kanály, nebo vytvořit stranu novou. Tím pádem si můžete dát na první stranu např. kanály o počítačích a na druhou třeba o autech. Nový článek poznáte podle tlustějšího nadpisu, tady jsem ale zjistil, že čtečka neumí označit naráz články jako přečtené (nebo nepřečtené). Když na článek kliknete, objeví se Vám objeví okno, kde si můžete měnit velikost a typ fontu, podsvícení a článek můžete také sdílet.

Přihlašování do Reader účtu
Možnosti při čtení
Pulse News
+ KLADY - ZÁPORY
je zdarma (až na placený obsah) chybí možnost označit jako (ne)přečtené
funkce, design a ovládání nejednotná aplikace pro iPad a iPhone
nabídka kanálů verze pro Macy by potěšila
synchronizace s Google Readerem nefunguje příliš kategorie “Local”
podpora cloudových služeb pro někoho AJ
90%


Pulse News - iPhone - zdarma
Pulse News - iPad - zdarma




0 komentářů:

Okomentovat

Facebook Favorites

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes