pondělí, ledna 14, 2013

Nabíjecí pouzdra pro iPhone 5 - Moje best of



Je vcelku hodně způsobů, jak doplnit šťávu skomírajícímu iPhonu. Existují power banky s výkonem až 12000mAh za 2000Kč, které dodají telefonu téměř nesmrtelnost. Ale některé firmy se snaží vlastnosti těchto  power bank spojit s vlastnostmi klasického krytu. Jak jim to vyšlo se dozvíme v dnešním článku.

Ještě chci podotknout, že k mému údivu jsem nenašel žádné nabíjecí kryty v českých obchodech. A pokud ano, nepřekročil jejich výkon 1500mAh, což nestojí ani za řeč. Proto jsem vyhledával jen v zahraničních storech a každý z následujících krytů lze koupit přes Amazon.


1. uNu ECOPAK Protective Snap-on Case & Detachable Extended Battery for iPhone 5

První místo po lítém boji obsadil opravdový hybrid mezi krytem a nabíječkou. Firma UNU nabízí alternativní cestu k nabíjení iPhonu bez toho, abysme se na cestách tahali s cihlou, namísto ultra-tence-krásného iPhonu.

Balení ECOPAK totiž obsahuje kryt a zvlášť nabíjecí pouzdro. Takže až bude váš iPhone vyždímán, připojíte k němu nabíjecí pouzdro o výdrži 2500mAh a získáte tím dvojnásobek výdrže samotného iPhonu. Nicméně je to oproti klasickým dobíječkám stále poměrně málo. Dobíjení probíhá klasicky přes Lightning port a samotné nabíjení krytu je přes microUSB.
Na spodní straně pouzdra lze vidět, že síla baterky je oznamována LED diodama.
Jedná se o typ recharger battery, takže se doporučuje dobíjet skoro vybitý iPhone, než používat kryt pro neustálé dobíjení.
Na stránkách výrobce dokonce anoncují, že při zaslání staré baterie jim nazpět (přeci jenom je odnímatelná), získáte 75% slevu na další. 

Výhodou tohoto krytu je fakt, že nemusím mít těžkou a nemotornou baterii neustále přikovanou na iPhonu! Kryty lze navíc koupit v různých barvách.
  • Váha 119g
  • Výška 15mm 
  • 2500mAh
  • Vyměnitelné pouzdro s baterií
  • Různé barvy krytů
  • Led dioda
  • BEZ krycí fólie
Cena 1600Kč. Stránky ...


2. Power Jacket Case

Bylo to těžké rozhodování, ale nakonec má druhé místo Power Jacket. 

Ikdyž budu počítat poštovné, tak v porovnání s nabídkou například v Alze, kde mají za 1200 Kč nabíjecí pouzdra s výdrží 1700mAh, bude stále výhodnější pořídit tento kryt s výdrží 2000mAh za 1100Kč, přestože také nejde o dobíjející zázrak.
Power Jacket má lehce pogumovaný povrch pro lepší držení a vnitřek je pokryt mikrovláknem, aby se iPhone nepoškrábal. Velkým plusem je také malý stojánek, který ale bude asi háklivý na urvání, ale přesto ten stojánek strašně moc chci.
Na spodní části krytu je on/off tlačítko pro aktivování nabíjecího pouzdra a zapnutí stylové LED indikace. Výrobce jen upozorňuje, že není doporučeno nabíjet pouzdros vloženým iPhonem. Samotné nabíjení krytu trvá 4 a půl hodiny a iPhone je krytem nabyt za 2 a půl hodiny.
V jedné uživatelské recenzi jsem našel stížnost, že pouzdro sice zapadá lehce, ale s vyjímáním je problém. Také není moc šťastné, že nepodporuje tok dat, takže iPhone nelze synchronizovat s PC pokud je v pouzdru.
  • malý stojánek
  • LED indikátor
  • Výška 16mm
  • Váha 73g
  • Vnitřek krytu pokryt mikrovláknem
  • BEZ krycí fólie
Cena 1100Kč. Stránky...

3. uNu DX Protective Battery Case pro iPhone 5

Na posledním třetím místě se umístil také kryt od firmy uNu, který byl nově předveden na výstavě spotřební elektroniky CES letos v lednu a je klasickým zástupcem battery kejsů.


I v tomto případě bude s pouzdrem iPhone 15 mm vysoký. Takže i zde bude nepatrně horší zamykání a zvyšování hlasitosti, kvůli této tlouštce. Z nějakého záhadného důvodu, byl tento kryt ochuzen o 200mAh než uNu ECOPAK, ale v celkové výdrži to bude téměř neznatelný rozdíl, dohromady  lehce poprůměrných 2300mAh.
Podle propagačního obrázku si myslím, že bude velký problém vysunování sluchátek, jelikož je case ve spodní části tak široký, že nelze konec kabelu uchytit za pevnou část. To se uvidí až dorazí nějaké uživatelské recenze.
Pouzdro lze rozebrat na 2 části, čímže se iPhone dostane dovnitř. Na zadní straně je LED dioda oznamující míru nabití.
Nevýhodou tedy zůstává, že iPhone po většinu času nabyde na hmotnosti a rozměrech.

  • Váha 113g (tolik vážila verze pro iPhone 4S) 
  • Výška 15mm
  • 2300mAh
  • Led dioda
  • krycí fólie + hadřík

Dostupný by měl být v únoru také přes Amazan. Cena 1600Kč. Stránky ...



Myslím, že výběrem dobíjejících pouzder lze získat zajímavé plusy, ale bohužel i nějaké mínusy. Na jedné straně získáme relativní ochranu pro mobil, na druhé straně budeme ochuzeni o lepší výkon nabíječek. Pro milovníka technologie snad zajímavá nabídka, ale z praktického nejde o žádnou hitparádu. Přesto z nějakého nepochopitelného důvodu, mě to táhne k uNo ECOPAK. Kryt si přeji a nabíječka je z mého pohledu zajímavým bonusem.

1 komentářů:

Tynka_125 řekl(a)...

To jsou dneska vychytávky :-) . Já mám na iPhone klasický kožený kryt , který nemá žádné speciální funkce, "jenom" ho chrání. To ale dělá na jedničku. Už si nedokážu představit, že bych z něj měla kryt sundat, protože mi nespočet krát spadl na zem a bez pouzdra by bylo dávno po telefonu.

Okomentovat

Facebook Favorites

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes