čtvrtek, ledna 31, 2013

Co jste v novém iOS 6.1 určitě přehlédli


Už asi většina z vás zaregistrovala a nainstalovala novou verzi iOSka. Ikdyž mnoha změn jsem se nedočkali, jednu zajímavost to přeci jenom přineslo. O to divnější, že tomu nikdo nevěnoval pozornost. Sám bych na to také nepřišel, protože se opravdu jedná o titěrnou změnu designu.

Schválně, zkuste si porovnat následující snímky.



Pokud stále mhouříte jako Fry na obrázku, tak vám trochu poradím. Zaměřte pozornost na button jezdce posunu hlasitosti. Ten má nyní takovou vlastnost, že během náklonu iPhonu mění styl odrazu světla, jako by skutečně z displeje vyčníval. Tento nenápadný tweak lze pozorovat i v klasickém přehrávači hudby.

Jen si nejsem jist, na jakém základě to funguje. V diskuzích na redditu si myslí, že k tomu dochází díky gyroskopu, který zaznamenává náklon iPhonu.

Jedná se sice o nepatrnou změnu, ale v budoucnu se s podobnou technikou budeme setkávat častěji. Už dokonce i android na mobilechs gyroskopem má 3D wallpapery, které dávají mobilu hodně zajímavý vzhled.



2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Moc pekne. Mne spis vadi, ze mi po upgade zmizel z prehravace posuvnik v case pisnicky. Zacinam si ale myslel ze jsem jediny....jak to mate vy?

Baklazaan řekl(a)...

Pokud tím myslíte nativní aplikaci pro píšničky Hudba, tak zde kromě zmíněné změny v odrazu tlačítka jezdce, k žádným jiným změnám nedošlo. Posuvník v čase je klasicky nahoře a posuvník hlasitosti dole. Zkuste poslat screen, nebo zkontaktovat techniky v miphonu: 605 589 758

Okomentovat

Facebook Favorites

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes