pátek, března 08, 2013

Dočkáme se nabíjení bez kabelů?


     Už poměrně dlouho se mluví o bezdrátovém nabíjení a kde nic, tu nic. Samsung už vystrkuje růžky a straší, že v listopadu se tato technologie objeví v novém Galaxy S IV, ale nikoli v telefonu samotném, ale formou náhradního zadního krytu, který se bude muset dokoupit zvlášť (CINK$ CINK$).
     Jak už dávno víme, Apple lego neprodává, takže se nemusíme myslím obávat výměnného krytu. Apple dokonce bezdrátovou technologii patentoval už v roce 2008. Bezdrátové nabíjení, neboli také indukční nabíjení by mělo fungovat tak, že by stačilo iPhone zasunout do speciální podložky, která by bez kabelu dokázala iPhone dobít. Poslední zprávy ovšem hovoří o Apple patentu, kde je popisován systém nabíjení pomocí magnetické rezonance v dosahu jednoho metru. Tohle řešení by bylo zdaleka nejlepší, protože budoucnost bude (musí být!) bez drátů.
     Je jasné, že takové markantní inovace se nedočkáme v létě s iPhonem 5S. Mnohem větší šanci má 6ka, která by mohla vyjít na konci roku.
     S bezdrátovou technologií už přišla Lumie 920 (na obrázku), nebo Nexus4, ale s mnohem zajímavějším provedením pracuje Intel. Jejich vize je podobná Apple patentu, zmíněném výše. Zatímco notebook se může bezdrátově nabíjet, pomocí rezonančního nabíjení se bude dobíjet mobil položený hned vedle notebooku. Není to sice tak výkonné dobíjení, ale rozhodně praktičtější.
Zdroj: AppAdvice, AppleInsider

0 komentářů:

Okomentovat

Facebook Favorites

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes