pondělí, srpna 03, 2015

Synchronizace fotek iPadu s iPhonem 1. část


S iPhonem můžeme fotit jak pominutí, ale málokdo se zamyslí nad tím, jak si usnadnit život a jednoduše si nafocené selfie fota z iPhonu v pohodě převést do iPadu, aniž by se hnulo prstem ze spouště. 
Já osobně používám synchronizaci k tomu, abych mohl na fota vyfocená z iPhonu použít různá "kurvítka" co mám nainstalované na iPadu (např Snapseed a Pixelmator). Návod je určen všem nováčkům v obláčkovém světě iCloud. 

Část 1: Jak synchronizovat fotky z iPhonu do iPadu přes iCloud

Pokud jste tedy nováčky, vězte, že iCloud photo stream (pokud ho tedy zapnete na obou zařízeních) slouží k pohodovému přenesení fotek z jednoho zařízení do druhého, jakmile se připojíte k WI-FI. Jak nastavit? Vlezte do:  Nastavení -> iCloud -> Fotografie -> a dále...

1 možnost  - zapnout KNIHOVNA FOTOGRAFIÍ NA ICLOUDU
- Nejjednodušší možnost. Jednoduše to znamená, že jakékoli úpravy (mazání, focení) se nahrají do icloudu a následně se promítnou na všech zařízeních, i na webu www.icloud.com. 
POZOR na zvolení této možnosti, pokud máte na některém zařízení méně místa. Pokud chcete sdílet jen nové, nebo určité fotky, raději zvolte níže vypsané možnosti.

2 možností - volba ODESLAT DO MÉHO FOTOSTREAMU
Do alba na icloud se odesílají jen nově pořízená fota. (Stále platí, jste-li připojeni pres wifi)

3 možností - SDÍLENÍ FOTEK NA ICLOUDU
S touto možností lze vytvořit icloud album, které můžete sdílet například se svojí rodinou. Stačí zadat během vytváření alba se řídit pokyny a zadat kontakt/kontakty. Samožrejmě musí mít tento kontakt také iPhone. 

Na svém iPadu chci mít jen konkrétní fotografie, které chci upravovat, takže já někdy používám 3 možnost. Prostě si sám sobě nasdílím přes iCloud fotky co potřebuji a upravuji. 


0 komentářů:

Okomentovat

Facebook Favorites

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes