úterý, února 19, 2013

Přidávání lyrics do písní přes iTunes



Jeden můj známý o možnosti přidávání textu přes iTunes vůbec nevěděl (a pak že odborník, pche)  a druhý během mého výkladu znalecky přikyvoval hlavou, ikdyž bylo jasné, že o tom do této chvíle neměl  ponětí. Na základě tohoto mini-průzkumu jsem se rozhodl popsat jednoduchý postup této malé vychytávky. Věřím, že to některým začínajícím jablíčkářům může přijít vhod.



Najdi text

V prvním kroku by bylo vhodné najít nějaký ten text do písničky, kterou si chcete v autobuse zanotovat. Existuje na to spoustu stránek a programů. Viz internet.

Zasuň text

Vybraný text zkopírujte / půjčte si klasickým CTRL+ C, zapněte iTunes a najděte vyvolený song. Pravým tlačítkem myši vyvolejte menu oné písně a zvolte sekci INFORMACE. Tím vyvoláte informační okno, které možná znáte z vyplňování informací o autorech a albech. Zvolte předposlední záložku TEXT a do tohoto okna vložte zkopírovaný text. Klik OK.

Synchronizuj

Pokud máte už máte onu oblíbenou písničku v iPhonu, tak jen plugněte kabel do PC a synchronizujte  iTunes. O výsledku se pak přesvěčte v app Hudba, kde by ve zvolené písni měl text automaticky naběhnout po jejím spuštění. Text lze vypnout TAPnutím na obrazovku.


Zatím je docela škoda, že iTunes nemá k textům automatický vyhledávač, jako má ke grafikám k albům. Podle mého to bude jen otázka času.


0 komentářů:

Okomentovat

Facebook Favorites

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes