úterý, září 13, 2011

Může unavenost androidem zvýšit prodej iPhonu 5?

U každého jednou přijde čas, kdy musí vyměnit svojí telefonní relikvii za něco lepšího, blyštivějšího.

A ačkoli pátý iPhone je jetě za humny, začali se touto myšlenkou zabývat mnozí bloggeři. Aby mě náhodní droiďáci neroztrhali, budu vycházet z názorů dvou lidí; Davida Gewirtze (který nesnáší svůj starý Iphone 3G), a  Marka Polina (Android + Windows). 

Mark Polino po kritickém náhledu na svůj operační systém odůvodnil šesti důvody, proč by raději přešel na iPhone 5. Markovi například vadí nekontrolovatelný růst aplikací pro android (přes 250k) a tím související malware. Firma Lookout ve své zprávě dokonce uvádí kolem 500k uživatelů, zasažených malwerem během tohoto roku. Dále pro někoho možná zbytečnost, ale problémem podle Marka je nedostatečná podpora v příslušenství. Telefonů s androidem je prostě tolik, že za měsíc už kryt/folie na zakoupený telefon prostě sehnat nelze, nebo jen s problémem přes bazary.


David Gewitz na blogu zveřejnil důvodů deset, ale uvedu jen pár. Android ho hlavně vytáčí absolutním zmatkem v upgradech svých výrobků. Gingerbread je verze 2.3, ale Honeycomb je 3.0 + 3.1 + 3.2? Některé telefony přicházejí na trh jen s Froyem a některé jen s Gingerbreadem. Apple má v tomto opět další z mnoha výhod jednoho produktu. Mezi další nevýhody, které jsou spojené s množstvím telefonů s droidem, uvádí David nekompatibilitu telefonů s některými aplikacemi a přílišná rozdílnost v telefonech od různých výrobců. Přestože člověk chce a umí už s adnroidem, nemůže si být nikdy jistý při koupi nového telefonu se stejným operačním systémem, protože UI a další vlastnosti mohou být úplně jiné...

Výše zmíněné problémy sice nejsou kdejakou novinkou, ale fakt, že Google neučinil žádné kroky pro jejich opravu možná povede k přesunu uživatelů ke kapitánu Jobsovi na jeho jablečnou loď.



0 komentářů:

Okomentovat

Facebook Favorites

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes